In de media
Nov 13

De onderneming SCANID BV is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de Identificatiesystemenbranche.

Met een zeer sterke positionering heeft SCANID BV zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming.

Lees meer...

Hardware & Software
Feb 14

Harderwijk – 16 Februari 2015, Na een gedegen, aan de praktijk getoetst, ontwikkelingstraject lanceert ScanID met trots de nieuwste Docview Basic software.

De Docview software is de natuurlijke opvolger van de in 2011 ontwikkelde AgecheckID software. Docview richt zich meer op het daadwerkelijk uitlezen en controleren van identiteitsdocumenten in de commerciële sector.

Lees meer...

Technologie
Feb 3

ScanID ontwikkelde tezamen met haar partners ook de zogenaamde half-page techniek. In feite is dit een doorontwikkeling op een oud concept. waar men via een camera snel de MRZ kon detecteren, doch niet de capaciteit van de full-page techniek, zoals echtheidskenmerken benodigd was.

De half-page benaming staat voor de door ICAO aangegeven Field of View (F.O.V.) waarbinnen de MRZ dient te vallen. Dus de locatie van de MRZ op het ID-bewijs staat vast. Hierdoor hoeft maar een gedeelte van het document gescand te worden om toch alle benodigde gegevens te verwerken.

Lees meer...

Technologie
Feb 3

Bij het uitlezen en verwerken van identiteitsdocumenten staat full- page voor een pagina ter grootte van het voorblad van het paspoort. Een full-page ID-Reader bevat in elk geval een kleurencamera met een resolutie van tenminste 400 DPI voor het kleinste identiteitsdocument. Met andere woorden, deze camera dient er minimaal een met 3 megapixels te zijn.

Lees meer...

Technologie
Feb 2

Swipen, ook wel doorhalen genoemd, lijkt op het oude pinnen. Dus het doorhalen van een document door een leessleuf. De gebruiker swipet het document met de MRZ door een swipe ID-Reader. Deze techniek is zo'n 35 jaar geleden uitgevonden door de bedrijven Access en Rockwell, het huidige 3M. Beiden ontwikkelden zogenaamde swipe OCR-Engines met algoritmes om de MRZ te kunnen herkennen en uit te lezen.

Lees meer...

Technologie
Feb 2

Identiteitsdocumenten zoals paspoorten en ID-kaarten bevatten -naast de gegevens van houder- een Machine Readable Zone (MRZ). Dit zijn de twee of drie regels onderaan het voorblad van het paspoort of aan de achterkant van een ID-kaart

Internationaal gestandaardiseerd

Deze MRZ is wereldwijd door instanties zoals overheden, douane en vliegtuigmaatschappijen ontwikkeld en gestandaardiseerd.  Initieel is deze volgens de regels van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (Engels: International Civil Aviation Organization of ICAO). Deze internationale standaard, ICAO 9303 genoemd, is van toepassing op de meeste paspoorten en ID-kaarten welke door de naties wereldwijd aan hun ingezetenen worden uitgegeven.

Lees meer...

In de media
Jan 27

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel van de leden Leijten/Dik-Faber met ruime meerderheid van tafel geveegd. Met dit amendement poogden deze leden om verkopers van leeftijdsgebonden producten wettelijk te dwingen één bepaald leeftijdscontrolesysteem aan te schaffen. Een overgroot deel van de Tweede Kamer voelt echter niets voor zulke verstrekkende overheidsbemoeienis.

Lees meer...

Technologie
Jan 26

Een QR (Quick Response) Code is een tweedimensionale code. Ook wel weergegeven als 2D Code of Matrix Code .

Dit betekent dat een QR Code zowel horizontaal als verticaal data bevat. Standaard lineaire barcodes bevatten slechts horizontale data.

Lees meer...