Over ScanID

Heeft u vragen over het bedrijf ScanID en onze mogelijkheden? Hier vindt u enkele antwoorden. Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan gerust eens contact op met onze medewerkers!

De medewerkers van ScanID hebben een achtergrond in industriële identificatie. Denk hierbij aan barcodes, RFID-tags en 2D codes op lastige (bijvoorbeeld gebogen en reflecterende) oppervlakken. Met eigen programmeurs en experts op het gebied van gespecialiseerde software, belichting en dataverwerking was de stap naar ID-bewijzen makkelijk te maken. Zo is ScanID uitgegroeid tot snelst groeiende specialist op het gebied van persoonsidentificatie.

Op onze CONTACT pagina vindt u alle gegevens. Wij zijn bereikbaar onder kantoortijden. Hierbuiten vragen wij u een e-mail te sturen. Wij streven ernaar elke aanvraag binnen 24 uur te beantwoorden.

Onder onze Casestudies vindt u enkele voorbeelden van projecten waarin ScanID leverancier is. Daarnaast werken wij samen met tal van branchorganisaties. Staat uw branche hier niet bij, neem dan gerust contact op met ons.

ScanID beschermt de belangen van klanten door nooit zonder toestemming samenwerking bekend te maken. Daar veel van onze oplossingen ingezet worden om de veiligheid te bevorderen, past het binnen ons integriteitsbeginsel nooit zonder overleg onze clientèle openbaar te maken.

Over controleren van ID Bewijzen

ScanID is inmiddels een zeer bekende naam binnen alle sectoren van persoonsidentificatie. Wij krijgen regelmatig de vraag wat wij nu precies controleren. We merken dat er nogal wat feiten en fabels over het uitlezen van ID-bewijzen bestaan. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

De apparatuur van ScanID kan ID-bewijzen zowel optisch controleren als de eventuele NFC chip (aanwezig in de meeste moderne ID-bewijzen) uitlezen.

De optische informatie waar met name gebruik van wordt gemaakt is de Machine Readable Zone (MRZ). De twee regels aan de onderkant van een paspoort of de drie regels aan de achterkant van een ID-kaart.

Afhankelijk van het type ID-reader wordt een wit licht, infrarood en ultraviolet image gemaakt. Door de ID-reader of door de speciale DocView Studio software worden de gelezen karakters in ongeveer een seconde inzichtelijk gemaakt.

Met deze informatie kunnen bepaalde ID-readers ook de NFC chip benaderen welke in het ID-bewijs aanwezig is. Zo kunnen we de pasfoto in kleur weergeven en verifiëren of de informatie op het ID-bewijs overeenkomt met de NFC chip.

Daarnaast kunnen we controleren of de authenticatie, waaronder actieve-en passieve authenticatie en CSCA (Certificaat) van de NFC chip in orde is. Dit proces neemt 2 tot 6 seconden in beslag.

Stand-alone leeftijdscanners van ScanID geven slechts de leeftijd weer aan de hand van een licht- en geluidsignaal. Deze slaan geen gegevens op en vormen dus geen enkele bedreiging voor de privacy.

Wanneer ID-readers gekoppeld zijn aan de DocView software, is het wel mogelijk gegevens op te slaan. In beginsel slaat de software nooit het Burger Servicenummer op tenzij u hiervoor toestemming heeft. Ook is de database uitstekend digitaal beveiligd en kunt u verschillende gebruikers beperkte rechten geven. U dient er echter rekening mee te houden dat het opslaan van persoonsgegevens onderhevig is aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en per situatie verschillend is. ScanID kan u hier eventueel ook verder in adviseren.

Wij merken dat veel fabrikanten nogal makkelijk hun techniek ‘echtheidscontrole’ noemen. ScanID is daar kritisch en open over. Elke ID-reader controleert een zekere mate van echtheid. In eerste instantie of de MRZ kloppend is. Daarnaast kunnen wij controleren of de RFID-chip overeenkomt met de data op het document en of er de informatie op de chip niet is gemanipuleerd. Ook kunnen wij het document proofen met verschillende belichtingstechnieken.

Het ligt dus aan het type ID-reader en software tot op welk niveau het ID-bewijs ook op echtheid wordt gecontroleerd.

Stand-alone leeftijdscanners controleren niet of de geldigheidsdatum van een ID-bewijs verstreken is. Dit om de snelheid van uitlezing te verhogen en omdat de geldigheidsdatum in feite niet relevant is voor de leeftijd van de klant. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de DocView Studio software, wordt standaard wél gecontroleerd of de geldigheidsdatum van het ID-bewijs niet is verstreken.

Over 1D en 2D barcodes

De standaard barcodes zoals we op consumentenproducten tegenkomen, kent iedereen. De Quick Response (QR) code, is vooral bekend geraakt als marketing-tool om mensen snel naar een website te krijgen. Deze zijn echter het topje van de ijsberg als het om codes gaat.

Lineaire ééndimensionale barcodes kunnen maar kleine hoeveelheid data bevatten. Meestal een getal van zo’n 14 karakters. In de jaren ‘80 werden de eerste tweedimensionale codes ontwikkeld: de Vericode, de Data Matrix en de QR-code. Hoewel deze codes essentiële verschillen hebben, hebben met elkaar gemeen dat ze meestal een vierkante monochrome afbeelding zijn (dus éénkleurig). Daarbij bestaande uit vrij grote vierkante pixels die zwart (gekleurd) of wit zijn.

Met deze 2D-codes wordt veel meer informatie opgeslagen op een kleiner oppervlak dan de gebruikelijke barcode. Hierin wordt informatie opgeslagen welke van belang is voor Tracking-and-Tracing of uitgebreide identificatie van een product.

De QR-code (Quick Response Code) is het meest bekende type tweedimensionale code. U kent het wellicht van flessen wijn, advertenties of visitekaartjes. De QR-code is ontwikkeld voor de identificatie van auto-onderdelen (in opdracht van Toyota). Met de opkomst van de smartphone in Japan, ontstond het idee de QR-code te gebruiken voor het aanbieden van een URL. Dit scheelt het vermelden en overtypen van een lange, specifieke URL. Tegenwoordig worden ook e-mailadressen, contactinformatie, agenda-afspraken etc. vaak aangeboden via QR-code. De QR-code heeft een ingebouwde foutcorrectie. Daardoor kan een incomplete code vaak toch nog gelezen worden. Marketeers maken hiervan soms gebruik om een stuk van de code te vervangen door een logo.

Het meest kenmerkende verschil tussen een QR-code en andere 2D codes, is de ‘finder’. Dit zijn de drie grote en één kleiner vierkant die definiëren waar de code zich bevindt. De populariteit van de QR-code is met name te danken aan het open-source karakter. Iedereen met een PC of smartphone kan deze genereren en uitlezen.

Een Data Matrix is een tweedimensionale code opgebouwd uit een aantal vierkante zwarte en witte cellen. Als een soort chaotisch schaakbord. Afhankelijk van het aantal karakters in de DataMatrix, wordt deze groter of kleiner.

De DataMatrix onderscheidt u het snelst van een QR-code door de ‘finder’. Bij de DataMatrix is dat de ononderbroken zwarte L over twee zijden van de code. De andere twee zijden bestaan uit een onderbroken zwarte lijn.

Naast de vierkante Data Matrix zijn er rechthoekige varianten ontwikkeld. Deze zijn uitermate geschikt voor gebogen oppervlakken. Andere grote voordelen van de DataMatrix zijn dat gegevens kunnen nooit fout uitgelezen worden en de code zelfs nog leesbaar is wanneer deze voor 25% beschadigd is.

Deze krachtige eigenschappen, plus de mogelijkheid heel veel data in een kleine code te verzamelen, maken dit tot de meest gebruikte code in tal van industrieën.

QR-codes worden tegenwoordig met name gebruikt voor marketingdoeleinden. Via een code snel een URL of Vcontact naar elkaar te communiceren.

De DataMatrix wordt gebruikt in de farmaceutische industrie om medicijnen te coderen. Maar ook in de elektronica, auto- en luchtvaartindustrie en bagagecodering komt men met name de DataMatrix code tegen. Met name in de Tracking-and-Tracing van complexe logistieke productieprocessen in de DataMatrix code niet meer weg te denken.

ScanID kan alle verschillende codes voor u genereren. Ook verifieert onze speciale software of uw code leesbaar is en voldoet aan de GS1 norm. Wij begeleiden projecten waarin sprake is van aanbrengen van codes direct op complexe productoppervlakken. Daarbij kunt u bij ScanID terecht voor alle soorten 1D en 2D scanners en imagers.

Over het bestellen van producten

U bent geïnteresseerd in de producten van ScanID. Wij verwelkomen u graag als klant! Heeft u een vraag hoe en uw vraag staat hier niet tussen, neem dan direct contact op met ons!

Producten zijn eenvoudig te bestellen, wij vragen u om contact op te nemen met onze medewerkers of een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat zij u kunnen adviseren in de beste keuze voor u.

Ja, dit is altijd mogelijk en bij de meeste opstellingen ook wenselijk om een zo goed mogelijk eindresultaat te garanderen. De wijze waarop spreken wij per installatie met de klant af.

Op hardware is een standaard garantie van 12 maanden van toepassing op carry-in basis. Deze garantie is tegen meerprijs uit te breiden naar 24 of 36 maanden. Service op de software en installatie zit, afhankelijk van het product, over het algemeen binnen de licentie-overeenkomst welke u met ScanID afsluit.