support pagina leeftijdscanners

Sinds 2010 levert SCANID leeftijdscanners en software voor leeftijdscontrole aan de hand van identiteitsbewijzen, zoals paspoorten, visa's, ID-Kaarten en rijbewijzen.

Gedurende de afgelopen 10 jaar zijn er duizenden leeftijdscanners op de markt gebracht, al dan niet direct, via branche organisaties, andere verkoopkanalen of onze divisie IDReaders (tot april 2017).

  • Begin 2013 zijn de eerste generatie Stand-Alone half-page leeftijdscanners ontwikkeld waaronder de AVD-450, AVD-550, PAS-50 en AVD-520,
  • opgevolgd in augustus 2015 door de tweede generatie waaronder de AVD-520, AVD-525, AVD-530 en AVD-540

Heeft u een leeftijdscanner en ondervind u hiermee problemen, of wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn, als ontwikkelaar hebben wij deze supportpagina samengesteld om u van dienst te zijn, ook als de standaard garantie termijn is verlopen, proberen wij u zoveel als mogelijk van dienst te zijn.

Garantie

Op de leeftijdscanner is een garantietermijn van 12 maanden na factuurdatum van toepassing.

Deze garantie is op “Carry-In” basis, inhoudend dat bij door ons erkende problemen of mankementen, binnen de garantietermijn, wij de leeftijdscanner omruilen of repareren.

Om gebruik te maken van deze garantie dient u de claim te melden tijdens kantooruren op telefoonnummer 0341-750 666 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naast uw naam en bedrijf dient u tevens het serie nummer van de leeftijdscanner door te geven.

Na melding en erkenning krijgt u een RMA nummer welke u op de originele verpakking dient te vermelden. En u ontvangt de juiste verzendinstructies.

Let Op!!, Zonder RMA nummer kunnen wij zendingen niet accepteren.

Uitlezen van identiteitsbewijzen

De leeftijdcanners zijn allemaal uitgerust met een brede sleuf voor identiteitsbewijzen voorzien van een MRZ (Machine Readable Zone) en de modellen AVD-550, PAS-50, AVD-520, AVD-530 en AVD-540 hebben ook een smalle sleuf welke bedoeld is voor het lezen van de geboortedatum van de Nederlandse rijbewijzen.

Paspoort

Open het Paspoort op de persoonlijke informatiepagina (de harde pagina met pasfoto).

Draai het Paspoort een kwartslag en bied de informatiepagina aan in de brede sleuf.

Na ongeveer één seconde geeft de leeftijdscanner door middel van de Groene of Rode LED en pieptoon aan of de houder van het Paspoort de gewenste leeftijd heeft.

ID-Kaart

Houd de ID-kaart met de voorkant (met pasfoto) naar u toe gericht.

Plaats de ID-kaart met de pasfoto naar u toe in de brede sleuf van de leeftijdscanner

Na ongeveer één seconde geeft de leeftijdscanner door middel van de Groene of Rode LED en pieptoon aan of de houder van de ID-kaart de gewenste leeftijd heeft.

Rijbewijs

Houd het Rijbewijs met de achterkant (waar o.a. de geldige categorieën op staan) naar u toe.

Draai het Rijbewijs een kwartslag verticaal met de klok mee, het BSN aan staat aan de bovenkant.

Plaats het Rijbewijs in de smalle sleuf aan de voorkant van de leeftijdscanner. Binnen één seconde geeft de leeftijdscanner middels Rode of Groene LED en pieptoon aan of de houder van het rijbewijs de gewenste leeftijd heeft.

Andere Meldingen

Het kan voorkomen dat de Oranje LED blijft knipperen na het aanbieden van een identiteitsbewijs. Het identiteitsbewijs wordt dan niet gelezen. Controleer of u het identiteitsbewijs juist heeft aangeboden aan de leeftijdscanner.

Controleer hierna of het identiteitsbewijs bevuild of beschadigd is. Doe ook een snelle documentcontrole door deze tegen het licht te houden en te kijken of de laserperforatie overeenkomt met de pasfoto.

Mocht het probleem zich voordoen met een Rijbewijs, vergewis u ervan dat deze juist en diep genoeg geplaatst is. Ook kunt u proberen het Rijbewijs iets te kantelen.

Nederlandse Rijbewijzen hebben een wisselende printkwaliteit. Dit kan in enkele voorkomende gevallen de reden zijn van het niet kunnen uitlezen. Wanneer het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact met ons op.