Door de technische ontwikkeling van de huidige smartphones
en dat, naast Android telefoons, nu ook de iPhone NFC functionaliteit heeft,
is het gebruik van mobiele telefoons voor het lezen van ID-Bewijzen in opmars.

 

Wat is de Mobiele Techniek ?

Bij de mobiele techniek maakt men gebruik van een App op de iPhone of Android telefoon, welke is opgebouwd rond een zogenaamde OCR- en RFID/NFC Engine.

Deze App maakt gebruik van de camera van de mobiele telefoon om beelden in te nemen van de MRZ (Machine Readable Zone) van het identiteitsdocument.

Met de algoritmes van de OCR-Engine wordt deze MRZ gecontroleerd en geanalyseerd en wordt de sleutel berekent om de NFC chip van het identiteitsdocument te benaderen.

 

Opmars van deze techniek

Dat het mobiel uitlezen van identiteitsdocumenten steeds vaker wordt toegepast komt mede doordat men geen speciale hardware hoeft aan te schaffen.

Immers is een mobiele telefoon tegenwoordig gemeengoed en zijn de moderne identiteitsbewijzen, op een enkele na, voorzien van een NFC chip.

De huidige moderne mobiele telefoons bevatten ook een NFC functionaliteit.

Zodat de RFID/NFC-Engine van de App via cryptografische algoritmes de NFC chip van het ID-Bewijs kan benaderen, controleren en de gegevens kan uitlezen.

Met de mobiele techniek kan men zelf een identiteitsbewijs scannen, wat het identificeren op afstand een enorme stap dichterbij heeft gebracht.

 

Snelheid van lezen

De mobiele techniek werkt snel, echter zal de gebruiker de eerste paar keren moeten oefenen om met deze techniek het gewenste resulaat te bereiken.

Na het succesvol uitlezen van de MRZ dient men het ID-Bewijs tegen de achterkant van de mobiele telefoon te houden om de NFC chip uit te kunnen lezen.

Ook zijn invloeden van buitenaf, zoals (zon)licht, reflecties en resolutie van de camera van de mobiele telefoon van invloed op het lezen van de MRZ.

 

Mobiele techniek zelf proberen?

check4id mrz nfc scanner 350 177 01

U kunt tijdelijk zelf de mobiele techniek uitproberen op uw
iPhone of Android telefoon.

Klik hier voor informatie